Тримата опасни рецидивисти Испанеца, Иляка и Кокича, които тероризираха цяла София, са

...
Тримата опасни рецидивисти Испанеца, Иляка и Кокича, които тероризираха цяла София, са
Коментари Харесай

Закопчаха знаковите софийски ъндърграунд фигури Испанеца, Иляка и Кокича

Тримата опасни рецидивисти Испанеца, Иляка и Кокича, които тероризираха цяла София, са задържани. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На 5 декември, в хода на профилирана интервенция на територията на ж.к. „ Лагера “, автопатрул на Шесто районно управление (на МВР) забелязал трима мъже да влизат в пререкания с  гражданин и да бягат.

Полицаите работили неотложно и след малко гонене групата била арестувана – двама от униформените, а третият – от жителя. При залавянето мъжете създали опит да изхвърлят част от носените движимости.

В хода на последвалата инспекция било открито, че те са от дейния престъпен контингент „ домови обири “, с голям брой криминалистически регистрации и осъждани за обири, известни в ъндърграунд средите с прякорите „ Испанеца “, „ Иляка “ и „ Кокича “. 

В хода на извършените дейности е изяснено, че малко по-рано, придружаван от майка си, мъжът видял тримата, натоварени с раници и чанти, да излизат от жилищна кооперация. Направило му усещане, че са непознати за региона и ги попитал какво търсят. Вместо отговор те избутали дамата и побягнали.

При последвалите обиски от тях са конфискувани голям брой украшения, парични суми в разнообразни валути и принадлежности за превъзмогване на заключващи механизми, за притежанието на които не дали свястно пояснение.

В рамките на следствието са осъществени претърсвания в няколко жилища на територията на столицата, където са открити и конфискувани голям брой движимости, включително бижута, часовници и предмети подпомагащи незаконната им активност.

За част от откритите украшения все още не е открито от къде са отнети.

След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура, арестуваните са привлечени като обвинени за закононарушение по чл.195 от Наказателен кодекс. Наложени са им ограничения задържане под стража “ за период до 72 часа.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР